Coaching – Wat is het?

Spirituele coach

 

 

 

 

Coaching gaat verder dan de expertise van de coachee en begeleidt hem of haar naar een hoger niveau van prestatie en succes en voldoening voor zijn of haar loopbaan.

Coachen is niet van het moment. Er is geen tijdschema en je kunt niet verwachten dat je iemand kunt coachen wanneer je weet dat het klaar zal zijn in een of andere Pomodoro-behandeling of in wat voor speciaal programma dan ook. Evenmin is er een tijdschema voor coaching – hoewel op een bepaald moment het coachingprogramma zich in fasen zou moeten ontwikkelen, zoals het studeren voor een doctoraat of een masterdiploma.

Dus wat is coaching?

Coaching is een werkwoord en ook een zelfstandig naamwoord. Het is het middel om het gewenste resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld, als een cliënt niet doet of niet handelt in de richting van zijn of haar gewenste resultaat, waarom zou je die cliënt dan niet gewoon negeren? Heeft de cliënt dan geen gebrek aan wilskracht of innerlijke drive? Ik geloof van niet.

Ik geloof dat mensen allemaal worden geboren met een zeer slimme en zeer creatieve geest. Sommige ouders denken misschien dat hun kinderen geboren patriotismepaten zijn, maar ik geloof dat ieder mens geboren wordt met een innerlijke drive of een verlangen om succesvol te zijn buiten zijn of haar eigen bereik. Sommigen blijven als hamsters enkele jaren later drijven als ze volwassen zijn, en anderen schorten hun verlangen op tot het moment van de fysieke dood. Sommigen die flexibel zijn en snel leren worden zeer flexibel of zeer productief en zeer creatief – terwijl sommigen die een enorme hoeveelheid kennis vergaren overdreven rigide kunnen worden in hun benadering van een doel of zelfs van hun specifieke manier van denken en zich gedragen ten opzichte van dat doel. Sommigen van ons kunnen door het leven gaan terwijl ze vastzitten in een perceptie of een houding die ons niet ondersteunt – maar sommigen van ons zullen ervoor kiezen om weer op het juiste spoor te komen zodra we op een bepaald moment de kans krijgen om dat te doen.

Er is een verschil tussen het maken en breken van regels en het oordelen over andermans daden. In welke fase van het leven ben jij – een presteerder of een regelbreker?

Werknemer, ouder of kind,?! Huil om je eigen voorrecht om weer kind te zijn en op te groeien in een gezonde, positieve omgeving waar je liefde, respect en afwisseling ervaart en gedijt in een omgeving van voldoening.

Dus, waarom geen coach zijn?

Een coach geeft erom. Sommigen van ons hebben harde levenslessen en moeilijke tijden meegemaakt en zijn daarin geëvolueerd, maar er zijn er ook die nooit helemaal het punt bereiken dat ze volwassen willen worden. Een coach geeft geen advies, net zomin als een ouder dat doet. Een coach helpt zijn of haar cliënten de uitdagingen in het leven aan te gaan, door de overgang te gaan en het einde van de weg te bereiken. Een coach geeft iemand de toestemming om beter te worden, om zich te verbeteren, om zichzelf als mens te ontwikkelen.

Ik ga geen lijst geven van alle coachingstechnieken die je in een of ander boek kunt leren, maar ik zal er slechts een paar van mijn eigen technieken, strategieën en technieken uitlichten. Laat me weten op welke manieren jij denkt dat coaching je professionele leven, je relatie of gewoon je leven in het algemeen kan verbeteren. Volgende stap…De waarheid achterhalen!

Ontdek wat je wilt in je carrière, je persoonlijke leven, je creatieve inspanningen en elk ander gebied van je leven. Ontdek wat je wilt en begin er dan naartoe te werken.

Zonder richting, zal je leven doorzeilen en je afvragen waar het eerder heen ging.

Maak je leven spannend en zinvol en houd het altijd licht. Maak veel van de “dingen” in je leven niet belangrijker dan de belangrijkere dingen.

Afgezien van de vertrouwelijkheid zullen goede coachingstechnieken u in staat stellen nieuwe, opwindende en spannende ervaringen op te doen en nieuwe dingen over uzelf te ontdekken:

Het doel is de cliënt te helpen volledige duidelijkheid te krijgen over zijn of haar levensdoel, om de gewenste verandering in zichzelf teweeg te brengen, inclusief – indien niet vereist – de veranderingen in de loopbaan.

Om te illustreren hoe het zou kunnen, zal ik u een voorbeeld geven. Hier is een verhaal van een van mijn cliënt’s worstelingen in zijn carrière.

Het is goed dat we deze sessie houden, maar het lijkt erop dat weinigen echt hebben nagedacht over wat ze willen in hun carrière en met ijs tussen ons, denk ik dat we het moeten proberen en het een kans geven.

TALL: Ik weet niet waar ik naar op zoek ben en ben naar verschillende carrière-coaching workshops geweest die mensen schijnen te helpen de antwoorden te vinden, maar ik kan me niet echt vinden in de methodologie en het lijkt geen resultaten op te leveren. Ik ben altijd een analytisch en publiek persoon geweest, dus ik ben niet op zoek naar hulpmiddelen die me mezelf laten analyseren als de meest effectieve manier; ik heb liever een mening van buitenaf die me feedback geeft over hoe ik zou willen leven, verbeteren.

Afwijzend: Precies wat je zegt.

Ik wil dat je een opstel van drie pagina’s schrijft over je meest uitdagende carrière omstandigheden als een ‘levend document’.

Ben je al begonnen?

lees meer:

Add a Comment

Your email address will not be published.