Hoe word ik een coach?

HSP coach Breda

 

 

 

 

Wanneer u lid wordt van een sportclub of een ledenorganisatie met de bedoeling om HSP coach te worden, dan is dat omdat u praktische kennis wilt verwerven. Dit is op zich geen moeilijk doel, maar veeleer het dagelijks bezig zijn met het aan anderen bijbrengen van datgene waarvan u weet dat het waardevolle kennis is en niet alleen maar aanvullende kennis.

Tot nu toe kon je kennis opdoen uit boeken, video’s, instructie van buitenaf of van een speciale trainer. Maar we bespreken de manier om kennis te verwerven door coaching. U verwerft kennis op deze manier omdat u direct en intiem betrokken bent bij het proces om andere mensen te helpen hun prestaties te verbeteren. Uw specialisten weten waar zij de opleiding moeten volgen, en u helpt hen die te verwerven, door als HSP coach op te treden. Het bestaan zelf van deze relatie is belangrijk omdat u verwacht dat ze essentieel is voor uw succes. Naarmate u leert de kritische vragen te beantwoorden en de vaardigheden te ontwikkelen, ontwikkelt u zelfvertrouwen, en wordt u steeds bekwamer.

Het proces omvat de coach-coachee, de Valentijn Tyler, of44- niet de HSP coach, de V-golflengte frequentie-de coach en de coachee. Jij als coach gaat naar de mensen met wie je werkt om naar een ander perspectief te kijken. Je doet dit door hen de gelegenheid te geven de nieuwe manier te ervaren of atleten nieuwe manieren te laten vinden door instructie. Bijvoorbeeld, om iemand beter of sneller te laten herhalen, moet je hem de kans geven, dat is de verandering zelf, om zijn perceptie te verkennen van hoe het is om de techniek te leren verbeteren. Dit kost tijd en een volgende stap komt wanneer je leert hoe je tot de verandering komt. Daarvoor zul je moeten kiezen tussen je oude perceptie en een vernieuwende of nieuwe manier van benaderen.

De coach-coachee relatie vereist de toepassing van communicatieve vaardigheden en een vermogen om mensen tot verandering te motiveren. De HSP coach is niet degene die de leiding heeft, maar degene die de coachee ertoe brengt zijn nieuwe perceptie toe te passen op het doel van zelfverantwoordelijkheid. De coach biedt hulp en steun wanneer de onderneming om de verandering zelf te onderzoeken atypisch is of wanneer de situatie vrij onbekend is. De coach vraagt de coachee om na te denken over hoe de oude manier oud is. Hij vraagt de coachee om de keuzes op te merken die hij in het verleden zou hebben gemaakt. Tenslotte vraagt hij de coachee of hij ervoor gekozen heeft om de verandering in te zetten. Hoe ongemakkelijker verandering is, hoe meer de vraag hoe je de verandering hebt gemaakt, leidt tot het besef dat er een oude manier was en dat er een nieuwe totaal andere manier is. De tegenovergestelde manier zal resulteren in een succesvolle transformatie.

In Creatief Eten leveren we onze maaltijd aan een vriendinnetje van deForte inbox die Scruffy is en moet weten dat ze het altijd kan doen, dag en nacht, zonder enige hulp anders dan haar eigen persoonlijke aandacht en vaardigheden. Wat ze nodig heeft is een handleiding die ze kan volgen in plaats van een prentenboek. Het is een grotere uitdaging als het geen gezonde voeding is of een voeding die de Tarotkaarten kunnen ontmoedigen. De coach heeft een leerplan om haar te helpen herinneren hoe ze gezond moet eten zodat ze kan leren de nieuwe maaltijd te koken.

In coaching helpen we onze cliƫnt en coach bij hun intentie om te veranderen. Coaching is ook een ontwikkelingsproces om ons te helpen meer over onszelf te weten te komen, zodat we kunnen veranderen en groeien.

lees meer:

Add a Comment

Your email address will not be published.