Is coachen een proces

Coach Zeist

 

 

 

Staat u voor een uitdaging? Heeft u een ambitie of een doel? Heeft u begeleiding nodig bij het bereiken van uw ambitie of doel? Dan is SELF-COACHING wellicht het meest geschikte menu om u te helpen het succes te bereiken dat u wenst. Wanneer je coachbaar wordt, open je de deur naar nieuwe mogelijkheden. Je zult zien dat je toekomst alleen beperkt wordt door je verbeelding.

COACHING IS OVER het creëren van een cluster van FOCUSED FOCUSED SETTINGS VOOR JOU. Het doel van een coach is de cliënt in een snel vooruitgaand proces te brengen, waarbij hij zijn intuïtie in zijn voordeel gebruikt. De coach dringt zijn perceptie van wat het beste is niet op aan zichzelf vanuit zijn eigen waarden. Zijn focus en concentratie zijn altijd gericht op de behoeften van de cliënt. Hij is niet cliëntgericht, maar klantgericht! Hij is niet geobsedeerd door zichzelf. In plaats daarvan is hij bezig met het bereiken van het beste van de cliënt, of dat nu op sportief of ander gebied is. Zelfgerichtheid is slechts een manier om het beeld dat de cliënt van zichzelf heeft te verfraaien. In plaats van in dienst te staan van de cliënt, vermengt de coach zijn ervaring met die van een coach, van een expert. In plaats van in jezelf te zijn, word je de coach van je cliënt.

Met dat gezegd, coaching gaat niet over iets aan je karakter veranderen, het gaat helemaal nergens over. Coachen gaat over jezelf zijn. Coachen gaat over inhoud boven vorm. Coachen is een proces van zelfontdekking en zelfrealisatie, het ontwikkelen van metacognitieve vaardigheden en kwaliteiten, en deze verweven met je troeven, aanleg, talenten en andere persoonlijke kenmerken, om nieuwe en geïnspireerde realiteiten en mogelijkheden voort te brengen. Bij coaching gaat het er niet om uw problemen op te lossen of te overwinnen. Het gaat er eerder om u te helpen ze vanuit bredere, meer strategische perspectieven te zien. Het is een gestructureerd centreren van kennis, evenwicht, en wil. Coaching gaat over het ontwikkelen van je innerlijke zelf, een waardevolle, krachtige, liefdevolle coach te zijn die naar zichzelf verwijst, in staat is om buitengewone en overvloedige hulpbronnen uit de cliënt te halen, die de coach vervolgens gebruikt om de cliënt naar grotere vrijheid te leiden.

Er zijn concrete voordelen van coaching en er zijn immateriële voordelen die niet gemakkelijk kunnen worden gekwantificeerd. Als gevolg hiervan bestaat er een brede culturele mythe dat populaire psychologie en counseling, naast andere gebieden, een succes hebben gemaakt van het promoten van zelfhulp voor een verscheidenheid van problematische situaties en emotionele uitdagingen. Vrede, emotioneel comfort, zelfvertrouwen en tevredenheid, zijn lang niet zo sinister als ze mogen lijken. Integendeel, zij zijn een indicatie van een evenwichtig en geconcentreerd leven. Gemoedsrust, kalmte in de stemming en zelfvertrouwen geven je het gevoel dat je alles onder controle hebt. Ze bieden de mogelijkheid om dingen te doen die je anders misschien niet zou kunnen doen in je huidige staat van psychologisch evenwicht of emotioneel kader, zoals socialiseren, meer plezier hebben, en ook intieme en intieme relaties ontwikkelen. Dus dat, coaches die kunnen coachen via het emotionele continuüm van het spectrum zullen veel grotere resultaten opleveren dan degenen die meer “direct” zijn en zich strikt, uitsluitend of zwaar richten op de cognitieve, gedragsmatige of wat ik noem, “zachte” therapieën.

Degenen onder u die denken dat zij hun karaktereigenschappen willen veranderen om enkele problematische aspecten van hun persoonlijke geschiedenis te veranderen, en (mijn favoriet) om hun psychologische fouten te herstellen, moeten zich aanmelden om coachbaar te zijn. Geen enkele coaching op dit gebied zal u een verlichte coach opleveren, want u zult eindigen als een zelfingenomen volwassene die een therapeut nodig heeft. Wat je zult krijgen is een zelfingenomen persoon van middelbare leeftijd die misschien iets meer afstand heeft van zijn of haar eigen problemen dan jij, maar er minder controle over heeft, of die gelooft dat zelfhulpmethoden een alternatief zijn voor medicijnen. Let wel, ik was weg op een kleine mentoring yurt en bracht mijn dagen door met het schrijven van artikelen in lokale metafysische ‘zines’ die kwamen voordat ze gerenommeerd genoeg waren om in druk te nemen. Er was ook veel zelfhype in omloop.

Er bestaat niet zoiets als een professionele coach. Ik heb er genoeg. Laat me het uitleggen. De meesten, zo niet allen, zullen je leren hoe je disfunctioneel en make- Polyanna geheugen stijl eisen. Ze zullen je bij de eerste ontmoeting vertellen dat je naar het einde van de regenboog moet gaan om je regenboogkleuren te vinden. En hoewel de meesten van ons weten wat ze betekenen, lijken we ze niet te kunnen onthouden. De menselijke geest is een gevoels-goed-naar-goed-naar-goed spul. Gewoonlijk is het Geheugen niet in staat onderscheid te maken tussen wat het denkt dat Werkelijk is, en wat het rationele verstand denkt dat het ervaart. Net als elke andere groep mensen hebben mensen de neiging om op de automatische piloot te gaan.

lees meer:

Add a Comment

Your email address will not be published.