Borstkanker Chirurgie

Ik werd gediagnosticeerd met borstkanker in 1997. Ik herbeleefde het nieuws snel en begon actie te ondernemen, in te pakken en voor mezelf te zorgen. Ik besloot om een borst specifieke echografie te ondergaan. Ik kreeg de opdracht en volgde alle instructies als een baas. Op een dag, ongeveer 3 weken na de operatie, kreeg ik een bittere ex machina. Ik had het moeilijk, ik kon een paar dagen niet meer dan 10 pond tillen en de pijn nam toe, dus besloot ik de chirurg op maandag te bellen.

Mij werd geadviseerd te escaleren en mijn blindedarm binnen drie dagen te laten verwijderen, de operatie was gepland voor 17 oktober 1997. De week voor de operatie was ik 25 pond afgevallen en begon me voor te bereiden op de operatie. De dag voor de operatie had ik het nog steeds moeilijk dus in plaats van mijn vetsupplementen te gebruiken besloot ik een tijdelijk verboden dieet te laten uitvoeren. Het verbod werd de dag voor de operatie opgeheven. Ik begon de druk op te voeren, ik was zo ziek dat ik deze ingreep niet wilde. Het weekend voor de operatie pakte ik een paar blokken boodschappen in en stopte bij een plaatselijke markt om een gezondere voedselkeuze te maken. Ik had de afgelopen drie weken slechts weinig gezond voedsel gegeten.

Ongeveer zes weken voor de operatie had ik een aantal tegenslagen. Ik ontwikkelde galstenen en had wat schrikverschijnselen; maar ik schreef deze tegenslagen toe aan het feit dat ik op de limiet zat en niet meer verder kon. Ongeveer 35 pull ups achter elkaar gaven me het gevoel dat ik me opmaakte om mijn operatie te verknallen. Plotseling, 19 uur voor de operatie, kreeg ik een scherpe pijn in mijn zij, maar omdat ik een ontstoken blindedarm had, dacht ik dat het gewoon een verrekte spier was. Ik had het wondverband te strak aangetrokken; ik dacht dat het een blindedarmontsteking was omdat ik bloed bleef pompen. Ongeveer 30 minuten voor de operatie werd ik op mijn rug gelegd en kreeg ik een medicijn dat ik moest innemen. Dit medicijn had geen naam en merknaam, het was iets waar ze niet bekend mee waren. Het bloeden stopte binnen veertig minuten. Het verband zat er nog steeds op. Dit maakte me ongemakkelijk omdat de anticipatie op de operatie was verpest. Met de hulp van mijn chirurg zaagde ik de verbanden door en bracht gaas aan op de plaats van de incisie.

In de dagen voor de operatie trainde ik vijftien tot twintig minuten per dag, zes dagen voor de operatie. De tijd die ik in de sportschool doorbracht, hielp enorm. Met het gaas op mijn buik waren er altijd drukpunten, het hielp me ademen en maakte het minder stressvol. Omdat er geen botten waren om door te breken, was er heel weinig littekenvorming. Alle drukpunten liggen binnen vijf centimeter van de incisie. Het duurt ongeveer vier weken voor een wond volledig genezen is, dit langer als de wond open was en niet omrand. De genezingstijd verschilt naargelang het implantaat binnen het lichaam, buiten het lichaam of binnen het lichaam zit. Incisies kunnen zelfs binnen het lichaam zijn met één of beide binnen en buiten het lichaam. Al deze factoren spelen een rol als het gaat om het succes van het implantaat. Zoals u ziet helpt het om een beter idee te hebben van wat er gaat gebeuren en wat uw rol zal zijn. Zorg ervoor dat u de operatie gepland heeft en dat u er klaar voor bent op de dag van het onderzoek. Er zijn ook een aantal dingen die u van tevoren zult leren om het meeste uit uw tijd in de kliniek te halen.

Add a Comment

Your email address will not be published.