Coaching om uw werkprestaties te verbeteren

Loopbaancoach Amsterdam

 

 

 

 

Coaching op het werk

Velen van ons gebruiken coaching om onze werkprestaties te verbeteren, of we nu managers, teamleiders, directeuren, leidinggevenden, opleidingsdirecteuren, massagetherapeuten, meesters in de chiropraxie of de andere beroepen in de gezondheidszorg zijn. Deze vorm van coaching noem je loopbaan coaching. Coaching is een benadering van onschatbare waarde die we kunnen toepassen op al onze uitdagingen en op onze dagelijkse bezigheden. Coaching in het privé-leven van een coach is zeer nauw verweven met de rol van de coach en met het coachen van cliënten. Coaching in deze professionele omgeving vereist een speciale ” regerings ” set van communicatieve vaardigheden.

Wat is coachen?

Als je het woord Coaching hoort, wat komt er dan in je op? Beelden van sport of atletiektraining komen misschien in je op. De zakenwereld denkt misschien aan strategische planning op hoog niveau en de aandacht voor details die nodig is om tot een verlicht resultaat te komen. Een getrainde professional, die wellicht zijn voordeel kan doen met zinvolle ervaring en/of de ontwikkeling van vaardigheden, zal een lawine van onderzoek doen, input krijgen van zijn tegenhangers en andere bronnen, samen met het verzamelen en organiseren van wat een aaneenschakeling lijkt van kriskras onderzoek van huidige en opkomende problemen.

Coachen is het hebben van datgene waarover ik heb gesproken in het professionele domein dat wordt gebruikt en gewaardeerd in deze hachelijke situatie waarin wij allen verkeren. Coachen is je bewust zijn van de rol van:

o De coach,o De delen van het cliëntsysteem die Gentinqu unlocked moeten worden dosis noodzakelijkerwijs werken met als een team,anauw met, bijvoorbeeld, de directeur als Leider/aviatoro De andere spelers in het team – die een bepaald patroon moeten volgen in bepaalde volgordes

Op het werk is het niet veel anders.

Hiermee bedoel ik dat in een coachingsituatie meestal aan mensen wordt gevraagd bepaalde gewoonten te veranderen die verstikkend zijn en in veel gevallen belemmerend werken voor de organisatie. Soms moet de verandering van de disfunctionele gewoonten op grotere schaal gebeuren; als bijvoorbeeld wolken als de dag regeren, of de bedrijfscultuur waarin die bestaat, moeten worden veranderd, dan moet de coach op het niveau van de organisatie werken en vervolgens aan de implementatie van dergelijke veranderingen.

Om coaching effectief te laten zijn, kan de coach/cliënt op de volgende manier te werk gaan:

o Maak een lijst van de gebieden van je leven die voor verbetering of verbetering vatbaar zijn – we kunnen zowel over aspecten van hun leven praten, maar je ook een vinkje/beoordeling geven op de schaal van elk gebied.o Voorbeeld: te gulzig of te traag krijgt een ZO en niet zo goed als optimaal of voldoende.Zodra dat met de tekeningen van elk gebied is gemaakt, is het zowel duidelijk als begrijpelijk over wanneer de coaching zal plaatsvinden en b.v. als de veilige en slimme formule 1. een middenwegaanpak is, dan is dat het type coachingsysteem dat moet worden aangenomen.

34% van de bedrijven maakt gebruik van coaching, en meer dan 90% van die bedrijven onderneemt de nodige stappen om hun prestaties te verbeteren.

Succesvolle executives en managers, leiders of winnaars van de 100 op de honderd zullen een coach of een mentor hebben. De waarde van het veranderen van ons gedrag wordt groter naarmate het langer duurt. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven.

WANNEER JE EEN COACH MOET VRAGEN –

Het juiste moment hiervoor is wanneer u dat extra beetje feedback, duidelijkheid of steun nodig heeft van iemand die het coaching traject al is aangegaan. Als u regelmatig mensen coacht, of vaak gevraagd heeft om iemand die u kan coachen.

lees meer:

Add a Comment

Your email address will not be published.