Hoe te beginnen met coaching

 

Career coach

 

 

 

 

Coaching is een relatief nieuw fenomeen in de bedrijfswereld. Door de unieke aard van het werk en de organisatie is de behoefte aan opleiding en ontwikkeling van de relevante vaardigheden nu veel groter dan ooit tevoren. Als u een evenwichtig en vervuld leven wilt leiden, moet u een vooraf bepaalde werk- of persoonlijke agenda hebben waaraan u zich verbindt, en die u in staat stelt meer uit uw leven te halen. Nieuwe inspanningen om vaardigheden te ontwikkelen maken coaching uiterst relevant en belangrijk.

De International Coaching Federation is een wereldwijd knooppunt van coaching in management, persoonlijk, executive, business, gemeenschap, spirituele ontwikkeling en sport. Van de meest routinematige van onze banen tot de meest gedenkwaardige van onze persoonlijke dromen, de Icestan kan een katalysator zijn voor persoonlijke en professionele groei. Miljoenen mensen hebben baat bij coaching voor betere prestaties en productiviteit: in ziekenhuizen, kantoren en scholen; in het bedrijfsleven, de gemeenschap en professionele dienstverlening; en in de sportarena.

Coaching wordt onder meer gebruikt in de vastgoedsector, het onderwijs, levenscoaching, bedrijfsworkshops, overheidsinstellingen, de gezondheidszorg, advocatenkantoren, enz. Coaching stelt allerlei aspecten van ons leven op de proef en houdt een transformatieproces in. Bovendien, in zuiver technische termen, gaat coaching over een transformatie van attitudes.

Zo zijn er ook in de wereld van persoonlijke en professionele ontwikkeling ontelbare manieren, zoals boeken, artikelen en universitaire diploma’s, workshops, bijeenkomsten, life coaching wijngaarden en interpretaties van traditionele ainothy verfdisciplines. Ook hier bestaan er vele soorten coaching en zijn er ook vele soorten personal coaches. Afhankelijk van de achtergrond van de persoon, de niche en de specifieke levenshoek waarin u zich bevindt, kunt u zich openstellen voor het ene of het andere soort coach.

Coaching is een manier om:

o Een sterkere relatie opbouwen tussen jou en andere mensen

o Probleemoplossend vermogen ontwikkelen

o Verbeter uw werkefficiëntie

o Het moreel opkrikken

o De prestaties van het personeel verbeteren

o Efficiëntie en productiviteit verhogen

o De creativiteit verhogen

o Vergroot zelfbewustzijn

Er zijn nog veel meer manieren waarop je coaching zou kunnen toepassen. Het belangrijkste om te onthouden over coaching is dat negentig procent van de waarde ervan ligt in de voordelen die je eruit haalt. Hier zijn nog enkele voorbeelden.

o Een sterkere persoonlijkheid creëren

o Bouw je zelfvertrouwen op

o Verander je gedrag

o Egocentrisch gedrag omzetten in een gevoel van zorgzaamheid

o Uw waardevolle energie naar productieve projecten te leiden

o Nieuwe persoonlijke beste praktijken creëren

Coaching is niet voor er zijn vele soorten coaches, patronen van coaching bestaan op vele manieren. Twee van de soorten hebben bijvoorbeeld sjablonen om u te helpen specifieke vaardigheden te ontwikkelen voor veel verschillende soorten mensen die naar u toe komen voor coaching. Laten we eens kijken naar het proces van deugdzame vijf straten dat dit sjabloon volgt om u op weg te helpen.

1. Deugd van vriendelijkheid

“Is vriendelijkheid en goede wil jegens al deze dingen niet groter dan tegen?

Want hoop komt voort uit goedheid, en goedheid uit hoop brengt redding voor hen die rouwen.

Wanneer je goede wil verwacht die door jou komt van dezelfde orde als jijzelf, dan wordt je ertoe gebracht om te wensen dat dezelfde omstandigheden mij in mijn droevige situatie zullen houden, dat de vriendelijkheid die ik kan uitstrekken naar deze mensen gelijk zal zijn aan de bevestiging van hun gedrag van goedheid, dat hun geloof zal getuigen van hun goedheid en hun deugd.”- Verbetering. ed. W. Robertson (1785-1882)

Daarbij is vriendelijkheid een zuivere activiteit van ons karakter. Het is een deugd op zich. Het is een deugd omdat we toegewijd zijn aan het welzijn van de mensen om ons heen. Het is een deugd omdat we om onze medemens geven; omdat we bezorgd zijn om zijn voedsel en lichamelijk comfort. Een deugdzaam mens is heel gemakkelijk in de buurt te zijn omdat zijn of haar daden inspirerend en krachtig zijn. Zij vragen er niets voor terug. Wij kunnen onze waakzaamheid niet laten zakken, noch onze binnenkomst vertragen wanneer wij vroom zijn. Vriendelijkheid, als deugd, is aanstekelijk. Mensen zullen zich op hun gemak voelen rond een vrolijk en vriendelijk persoon. De geest van vriendelijkheid en goede wil dringt overal en bij iedereen door. Er is een hersenactiviteit in het opwekken van goed sentiment en of goede wil, bijvoorbeeld, alleen maar kijken naar een glimlachend persoon, warmte opwekken en met desastreuze opmerkingen komen is ongewoon. Bijna iedereen is al met iemand die kan worden omschreven als een natuurlijk vriendelijk persoon.

2. Deugden van verdraagzaamheid

“Het grootste geschenk dat men anderen ooit kan geven zijn Liefde, Wijsheid en Begrip.”- “Liefde-Wijsheid-Begrip” zijn de beroemde stelregels van het Hindoeïsme.

FilosofenSinds mensenheugenis hebben filosofen het belang ingezien van een waakzaam en scrupuleus zelfobject Howe te lezen en zichzelf te begrijpen. Zelfkennis is net zo goed zelfbegrip.

lees meer:

Add a Comment

Your email address will not be published.